De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuwbouw op de kop Enterstraat ter verfraaiing entree van Rijssen

Nieuwbouw op de kop Enterstraat ter verfraaiing entree van Rijssen

RIJSSEN – De gemeente Rijssen-Holten koopt twee panden naast aan de Enterstraat te Rijssen. Het college van burgemeester en wethouders trekt er 475.000 euro voor uit. De  bedoeling is het  winkelpand te splitsen en te gelde te maken. Overwogen is nog wel om ‘het hele spul’ af te breken teneinde er drie sociale huurwoningen te bouwen, maar dat zou volgens het college het straatbeeld ter plekke niet ten goede komen.

Het voordeel van het aanvaarde plan is dat, in de woorden van GB-raadslid Ter Harmsel, de Enterstraat ‘weer gaat stralen’ door een stedelijke impuls. Vanuit de fractie van de SGP merkte het staatkundig-gereformeerde raadslid op dat Bouwgilde mogelijk kan worden ingezet.

Volgens wethouder Wessels is de nakende metamorfose een oppepper voor de directe omgeving, goed voor de gemeente en goed voor aanzicht. Vijf ton beuren voor twee nieuwe woningen door een aankoop, een splitsing  en een verkoop.

De gemeenteraad wordt nu formeel  gevraagd in te stemmen met het voorstel van het college aan de raad om via  een vierde wijziging op de begroting van 2024 een krediet van 475.000 euro beschikbaar te stellen voor de aankoop van de panden  Enterstraat 24 en Enterstraat 26 te Rijssen te verstrekken.

Deel dit nieuws!