De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Herbenoeming van burgemeester die Dinkelland op orde bracht

Herbenoeming van burgemeester die Dinkelland op orde bracht

DINKELLAND - In een  bijzondere raadsvergadering is burgemeester Joosten van Dinkelland vanavond herbenoemd als burgemeester van dezer gemeente  voor een tweede termijn van zes jaar.  Hij is vanaf 9 januari 2018 ambtsketendrager in en wist zowel intern als extern relatief snel zijn stempel te zetten, in dorpen van de gemeenten en zeker ook in de regio Twente en de ambtelijke organisatie Noaberkracht.

Joosten  stamt uit het zuiden van Limburg, zoon van een mijnwerker, en nog ambitieus ook. Hij koos na een studie bedrijfskunde voor banen in zowel in de publieke als de private sector. Politiek gezien koos hok voor de VVD. Volgens commissaris Heidema van Overijssel heeft Joosten zijn leiderschapskwaliteiten ruimschoots waargemaakt en hij typeert de burgemeester als stabiel, evenwichtig en laagdrempelig.

Heidema loofde bovendien de wijze waarop Joosten partijen met elkaar weet te verbinden, zijn belangrijke rol in de regio en binnen de ambtelijke organisatie Noaberkracht. Hij maakte deel uit van de Provinciale Staten van Overijssel namens  de VVD. Op zijn beurt liet Joosten vanavond  weten de herbenoeming als een grote eer te beschouwen. ‘Ik heb nog zoveel ambities, daar heb ik nog wel zes jaar voor nodig. Deze gemeente, deze gemeenschap, heeft zoveel potentieel, zoveel kracht. En ik ben vastbesloten om mijn uiterste best te doen om ervoor te zorgen dat we dat potentieel zo optimaal mogelijk betnutten.’

Deel dit nieuws!