De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van 'duurzame' huurwoningen van Oude Wolbers in Rijssen

Bouw van 'duurzame' huurwoningen van Oude Wolbers in Rijssen

RIJSSEN/BORNE – De woningcorporatie Viverion laat in Rijssen dertig woningen bouwen, waarvan 28 levensloopbestendige huurwoningen en twee koopwoningen. De bouw is toegewezen aan het aannemersbedrijf Oude Wolbers te Borne. De nieuwe huizen voldoen aan alle duurzaamheidseisen en hebben naar de mores van de tijd bijvoorbeeld geen gasaansluiting.

Er worden aan de Irenelaan, de Marijkestraat en de Nassaustraat in Rijssen 22 huurwoningen circulair gesloopt. De woningen zouden niet meer voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Circulaire sloop wil zeggen dat oude bouwmaterialen zoveel mogelijk worden hergebruikt. Volgens directeur-bestuurder Garritsen van Viverion sluit dit aan bij de mores.

Volgens directeur Oude Wolbers wordt weinig tot geen cement, purschuim en lijm gebruikt. ‘De buitengevels trekken we op met ClickBricks, een systeem waarbij je stenen stapelt en niet metselt.’ Garritsen: ‘Natuurinclusief wil zeggen dat huidige flora en fauna een goede plek krijgt. De voor dit project ontwikkelde natuurinclusieve berging is daar een mooi voorbeeld van.'

 

Deel dit nieuws!