De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verpleeghuis in Diepenheim van de Stichting Warme Huizen

Verpleeghuis in Diepenheim van de Stichting Warme Huizen

DIEPENHEIM – De plannen voor de bouw van een verpleeghuis in Plan Noord te  Diepenheim, op initiatief van de Stichting Warme Huizen, hebben rugwind. Want de gemeente Hof van Twente en omwonenden zijn er ‘goed over te spreken'. Het verpleeghuis komt tussen Boinksweide, Raadhuisstraat en Ruimersdijk. Voor de voorbereiding is de tijd genomen, zowel met de buurtbewoners als met betrokken families.

Er zal volgens directeur Lamme de tijd worden genomen om gesprekken aan te gaan, zo vaak als nodig is. De kleinschaligheid van het Warme Huizen-idee is een (te)huis te bieden aan mensen die niet meer op zichzelf kunnen wonen. Het moet dan ook ‘ warm en huiselijk’ zijn. ‘We staan bekend om onze gemoedelijkheid en aandacht. En om onze kok die dagelijks vers kookt. Uw appartement richt u zelf in met uw eigen dierbare spullen. Ook de rest van het huis voelt huiselijk, alsof u het zelf ingericht zou kunnen hebben.’

Het idee is mede gestoeld het gedachtengoed van de Socialistische Partij, die al jaren pleit voor mogelijkheden om samen te wonen, ook als de één zorg nodig heeft en de ander niet. Met vers eten en vaste en bekende gezichten. Zonder de lange gangen van het oude verzorgingshuis, maar kleinschalig, zoals thuis. Dat is oud worden in het zorgbuurthuis. De SP wil dat deze zorgbuurthuizen er komen. Het idee voor het zorgbuurthuis is samen met experts, zorgverleners en een architect en ontwikkeld door de gewezen SP-leider Lilian Marijnissen.

Deel dit nieuws!