De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal fluks aan de slag over samenwerking op woningmarkt

Oldenzaal fluks aan de slag over samenwerking op woningmarkt

OLDENZAAL - De gemeente Oldenzaal gaat in overleg met partners op de woningmarkt afspraken maken over meer samenwerking en afstemming. Daar worden in elk geval de huurdersvereniging Blij Wonen en de maatschappelijke organisaties Impuls en Wijkracht nauw betrokken. Ze hebben hun handtekeningen gezet onder de nieuwe Woonagenda 2023-2027. Onder het thema 'Samen aan de slag in Oldenzaal' is deze agenda door alle betrokkenen ondertekend.

De Woonagenda schetst de gezamenlijke inzet van de gemeente en de stakeholders. 'We streven naar een goed, veilig en passend woon- en leefklimaat dat betaalbaar, duurzaam en van hoge kwaliteit is. De Woonagenda geeft een overzicht van de opgaven en ambities.' In de Woonagenda worden vijf ambities uitgewerkt: Goed wonen, Voor iedereen een thuis, bestaanszekerheid bieden, voor veilige buurten zorgen en daar samen garant voor staan

De bedoeling is concrete acties en projecten van jaar tot jaar in een actieprogramma vervatten. Er worden plannen gemaakt voor meer woningen, rekening houdend met een groeiende vraag naar sociale huurwoningen, waarbij naar beschikbare locaties, waaronder zoals De Zevenster en versnelling van de uitvoering van drie belangrijke projecten in Oldenzaal: Gravenbeek, Stakenbeek en Langestraat, waarbij ruimte wordt geboden voor nieuwbouw en eventueel sloop.

 

Deel dit nieuws!