De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Grote Kerk in Almelo jaar gesloten wegens onderhoud en herstel

Grote Kerk in Almelo jaar gesloten wegens onderhoud en herstel

ALMELO - Er wacht de Grote Kerk in Almelo een verbouwing om de vaste lasten te verminderen, waaronder met name de stookkosten, en in lijn daarmee de duurzaamheid te bevorderen Het zijn twee maatregelen om het godshuis moet energiezuiniger te maken. Een belangwekkend neveneffect is  dat het godshuis beter geschikt is voor meer seculiere bijeenkomsten als onder meer  concerten, lezingen en andere festiviteiten. De kerk zal een jaar in verbouwing zijn. Ook de kerktoren wordt in het kader van de restauratie opgeknapt.

De reguliere kerkdiensten zullen gedurende een jaar in andere  kerken dan de Grote en Grafelijke plaatsgrijpen. Voor de toediening van geestelijk voedsel kunnen beminde gelovigen gedurende een jaar terecht in de Pniëlkerk aan de Rembrandtlaan in Almelo-Zuid. In het jaar van onderhoud zal de Grote Kerk geschikt worden gemaakt voor multifunctioneel gebruik. Dus niet alleen voor kerkdiensten maar ook voor culturele activiteiten, zoals concerten. De toren wordt teruggebracht in zijn originele staat. De Grote Kerk stamt uit 1493 en is een rijksmonument.

Het kerkgebouw wordt geïsoleerd en voorzien vloerverwarming. De renovatie is niet alleen bedoeld om de kerk duurzamer te maken. Hij moet ook geschikt worden voor het houden van kleinere diensten. De kosten van de renovatie/restauratie kunnen oplopen tot een miljoen. De bedoeling is alle kosten der werkzaamheden te betalen door de Pniëlkerk en de Noachkerk te verkopen.

Deel dit nieuws!