De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP wil weten hoe het staat met het project Kaasfabriek Markelo

SP wil weten hoe het staat met het project Kaasfabriek Markelo

MARKELO - In de vorige raadsperiode werd in de gemeente Hof van Twente besloten het project Kaasfabriek Markelo uit te voeren, waarvoor ook financiƫle middelen door de raad beschikbaar werden gesteld. Bij monde van het raadslid Kalter wil de SP nu weten of het project nog dit jaar kan worden afgerond en of de vooraf gestelde doelstellingen ook daadwerkelijk zijn gehaald.

Verder wenst het raadslid  te vernemen of er subsidie is ontvangen van Creatieve Broedplaatsen, welke activiteiten er plaats hebben gevonden of zijn afgelast. Het socialistische raadslid vraagt het college ook of alle  geplande activiteiten  doorgang hebben gevonden en of er nog sprake is geweest van er (financiĆ«le) (dwars)verbanden met Stichting Cultureel Centrum Het Beaufort.

Na de sluiting van de kaasfabriek passeerden veel mogelijke  bestemmingen de revue, waarna na veel mitsen en maren en praktische bezwaren werd gekozen voor een zowel historiserende als educatieve bestemming. De stichting De Kaasfabriek Markelo beheert en exploiteert voormalige zuivelfabriek en andere onroerende zaken te Markelo ten nutte van in primaire zin recreatie, toerisme en algemeen maatschappelijke activiteiten en voorts alles wat verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn. De stichting tracht haar doel onder mede te verwezenlijken door het verhuren dan wel het exploiteren van ruimte en het organiseren van activiteiten zonder winstoogmerk.

 

Deel dit nieuws!