De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo verkort maximale duur van parkeren auto in binnenstad

Hengelo verkort maximale duur van parkeren auto in binnenstad

HENGELO - Het college van burgemeester en wethouders stemt in met het opheffen van dertien Shop & Go parkeerplaatsen. Vervolgens komen op de huidige blauwe zones. Daar kan ook worden geparkeerd, zij het korter, want met een maximale parkeerduur van een half uur en geschikt voor een winkelbezoek  Dit kan volgens het college op korte termijn en tegen relatief lage kosten worden ingevoerd.

De blauwe zones gelden gedurende een overgangsperiode, tot het parkeerbeleid volledig is uitgekristalliseerd en door het college van burgemeester en wethouders ingevoerd. Dat is pas mogelijk als de het verkeers- en vervoersbeleid is uitgedokterd. Met andere woorden: duidelijkheid over waar de automobilist voorrang heeft en waar hij of zij voorrang geniet, waar doorgaande wegen zijn dan wel parkeerplaatsen.

Shop & Go begon twee jaar geleden met de kanttekening dat de techniek van het monitoren  van Shop & Go nog niet optimaal was. Vorig jaar kwamen er aanpassingen en nog steeds wordt gesleuteld aan om het systeem te optimaliseren. Volgens de gemeente wordt  nu ook gewerkt aan een alternatief, mogelijk in een mix van maatregelen, waarbij ook wensen van (binnenstad)ondernemers van cruciaal belang zijn.

 

 

Deel dit nieuws!