De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

VRIJ 39

Frederiek Ferrari, het is een naam die je niet snel vergeet. Ik ken haar uit haar jaren dat ze als gastvouw in de skybox van Heracles was. Vrouw met een mening. Om den brode werkte ze bij het sociale project 'Dinkelland Werkt'. En was gek op zo ongeveer alle dieren, met name spinnen en uilen, meen ik me te herinneren.

Met dat 'Dinkelland Werkt' ging het niet zo goed. Daar heb nog eens een middag over  gesproken met voorzitter Henk Kerkdijk, die behalve werkprojecttrekker om den brode ook nog politicus was, zowel in de Provinciale Staten als in de gemeenteraad van Twenterand. Een man die het politieke spel beheerste en er ook van genoot.

Kerkdijk ben ik uit het oog verloren, volgens mij maakt hij nu furore bij de plaatselijke fanfare. De politiek is er een stuk saaier op geworden, mede door lokale knekelbanden van een meerderheidscoalitie die allesbepalend is met een absolute meerderheid aan het Manitobaplein. Ik vermoed dat Kerkdijk blij is nu hij vooral muziek maakt. De cirkel is in die zin rond dat Frederiek Ferrari het politieke stokje van hem overneemt. Ze heeft namelijk gekozen voor het politieke metier en geinstalleerd als statenlid. Ze houdt nog steeds van dieren en vertegenwoordigt dan ook die Partiij...

 

 

Deel dit nieuws!