De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ootmarsum begint met schone lei aan plannen Maria Ad Fontes

Ootmarsum begint met schone lei aan plannen Maria Ad Fontes

OOTMARSUM - De gemeente Dinkelland kan het dossier over klooster Maria Ad Fontes in Ootmarsum bijna sluiten nu de gemeenteraad zijn akkoord aan geeft om met een schone lei te beginnen aan de toekomst van de gebouwen teneinde daarmee ook de perikelen van de afgelopen jaren achter zich te laten.

Er zijn al jaren perikelen over de bestemming van het voormalige  klooster op de Oostwal. Veel voorstellen over een bestemming kwamen aan de orde, maar consensus ontstond de niet. Het voornaamste  twistpunt was wat er met de middeleeuwse bouwwerken moest gebeuren en welke kopers (bedrijven, cultuuradepten en historische verenigingen) kwamen er niet uit. Zowel de Stadsraad als de Gemeenteraad  bemoeide zich ertegenaan, waarbij het raadslid Maathuis van Burgerbelangen zich als de meest vasthoudende politieke snuffelterrier ontpopte. Het meest kansr lijkt nu de bouw van tien appartementen.

De gemeenteraad wil nu in meerderhed te willen doorpakken, waarbij een belangrijke rol lijkt te zijn weggelegd voor het bureau TwynstraGudde, dat heeft vastgesteld dat de gemeente Dinkelland vaak de regie al enige tijd kwijt was en grote fouten in de bestuurlijke regie maakte, wat zo'n vijf miljoen zou hebben gekost.

 

 

Deel dit nieuws!