De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Feest bij voetbalclub Hector in Goor vanwege het eeuwfeest

Feest bij voetbalclub Hector in Goor vanwege het eeuwfeest

GOOR - Bij gelegenheid van een eeuw voetbal bij de groen-witte brigade van de voetbalclub Hector kwam burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente hedenavond naar het sportpark ‘t  Doesgoor om de bestuur en club te feliciteren met het honderdjarig bestaan.

Nauta mocht eerder dit jaar al twee voetbalverenigingen toespreken met zo’n mooi jubileum toespreken. GFC is er daar één van en het toenmalige Sportclub. Goorsche Boys kwam er bij op initiatief van een aantal jongeren, woonachtig in de ‘Bargse woningen’, zo had ze gelezen  in de clubgeschiedenis.

Heden ten dage is SV Hector een gezonde vereniging dankzij de grote inzet van talrijke vrijwilligers en een ledenbestand van zo’n zeshonderd leden, en de buren zijn de teams van de  korfbalvereniging Phenix en wijkvoorziening ’t Doesgoor.  Nauta releveerde verder dat Hector neemt een belangrijke positie in het sociale leven in Goor heeft en al ruim honderd jaar bijdraagt aan de sportiviteit en leefbaarheid in Goor. De gemeentelijke waardering daarvoor heeft wethouder Scholten eerder dit jaar al overgebracht. Als uitsmijter deelde de burgemeester mee dat het Zijne Majesteit de Koning  heeft behaagd Hector de Koninklijke erepenning is toe te kennen ter ere van het ivoren jubileum. Een penning die die de 'koningin van de Hof van Twente' overhandigde aan de vertrekkende penningmeester Erik Schut en diens opvolger Raymond Koeleman.

Deel dit nieuws!