De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Borne worstelt stevig met plannen voor bouw van flexwoningen

Borne worstelt stevig met plannen voor bouw van flexwoningen

BORNE – De gemeente Borne blijft streven naar de bouw van zogenoemde tijdelijke woningen, ook wel flexhuizen genoemd. Er is nadat  er een paar keer protesten klonken over mogelijke plekken voor de bouw, niet alleen  van buren, want ook  vanuit de gemeenteraad, lijkt nu de bouw van huizen aan de Tichelkampweg in Hertme een serieuze optie., ook  al staat nog niets op papier.

Het gemeentebestuur werkt bij het maken van plannen en procedures nauw samen met de woningcorporatie Welbions om te proberen, een modus te vinden voor flexwoningen op een haalbare plek, al blijkt dat telkens makkelijker  gezegd dan gedaan. In zijn diplomatieke missie om een voor alle betrokkenen acceptabel compromis te zoeken. Dat valt hem niet makkelijk, want betrokken bewoners roeren zich, maar ook de gemeenteraad vindt er van alles van.

Net als andere Nederlandse gemeenten heeft ook Borne een taak bij het huisvesten van mensen in precaire situaties. Borne kiest voor flexwoningen die tijdelijk en snel geplaatst kunnen worden op beschikbare locaties. Een flexwoning is een duurzame en energiezuinige woning die voldoet aan het bouwbesluit en wordt geplaatst voor de duur van vijftien jaar, in Borne zo'n vijftig woningen.

Deel dit nieuws!