De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Reutum zit klem tussen een markante es en een drukke autoweg

Reutum zit klem tussen een markante es en een drukke autoweg

REUTUM -In het kerkdorp Reutum bestaat grote behoefte aan nieuwbouw, maar dat is, zo bleek vanavond, zo makkelijk nog niet, want de enige plek waar op bescheiden schaal nog mogelijkheden zijn ligt te dicht op enerzijds de beschermde es en anderzijds de drukke en daardoor gevaarlijke Ootmarsumsestraat. Vast staat dat er in de nabije toekomst iets moet gebeuren. Volgens het raadslid Eidhof doet de verkeersader hem sterk denken aan de situatie in Marienheem, een dorp aan de N36 tussen Nijverdal en Zwolle.

Het college van burgemeester en wethouders had zijn zinnen gezet op de bouw van acht starterswoningen in Reutum, maar de gemeenteraad  vond  het unaniem een slecht plan om daarvoor het een tekort van  270.000 euro op het zere been te nemen, plus een onttrekking van 170.000 euro aan de algemene reserve. Een zwaarwegend punt was voor de gemeenteraad  dat dit de bouw van slechts acht starterswoningen mogelijk zou maken, bij lange na niet genoeg om in een behoefte van  dorpelingen aan woonruimte te voorzien. De vraag  naar woningen is namelijk een veelvoud,

Er ontstond een discussie over enerzijds de behoefte aan woningen en anderzijds een goede plek nom die huizen te bouwen. Dat zou volgens alle raadsleden op een andere plek moeten gebeuren, waarbij werd gewezen op een plek aan de andere kant van de Ootmarsumsestraat, want daar zou meer ruimte zijn en bovendien minder beperkingen. Niettemin lijkt het erop dat wethouder Bekhuis vasthoudt aan haar plek voor woningbouw, op grond die ze zelf twee jaar geleden zelf kocht; veel raadsleden vinden het een gemiste kans.

.

 

Deel dit nieuws!