De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Twenterand stut en redt synagoge van Vriezenveen

Raad van Twenterand stut en redt synagoge van Vriezenveen

VRIEZENVEEN/RIJSSEN – De gemeente Twenterand stemt con amore in met het plan van het college van burgemeester en wethouders om de zo vaak zo vaak en zo hardnekkig met sloop bedreigde synagoge aan de Almelosestraat te Vriezenveen te slopen. De gemeenteraad stemde vanavond in met het plan om het gebouw op te nemen in een woongebouw met twaalf appartementen.

Het bouwbedrijf Haase uit Rijssen heeft de synagoge ingepast in een plan dat enerzijds de sfeer van het pand behoudt en anderzijds de bewogen geschiedenis bewaart, want de synagoge heeft vele stormen doorstaan, want liep vaak het gevaar te worden afgebroken, ofschoon het godshuis, waarvan P.J.H. Cuypers de architect (1879)  is, al  jaren op de monumentenlijst staat.

Vorige eigenaren  wilden er wel van af, maar dat kon telkens worden voorkomen, maar nu is het pand letterlijk en figuurlijk de door de gemeenteraad gestut als een pronkjuweel dat met inzet van bouwbedrijf en gemeenteraad weer toekomst heeft als een gestutte herinnering aan barre tijden.

Deel dit nieuws!