De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Investeringen van gemeente en WBO Wonen in stad Oldenzaal

Investeringen van gemeente en WBO Wonen in stad Oldenzaal

OLDENZAAL  - Het college van burgemeester en wethouders in Oldenzaal stelt de gemeenteraad voor een bedrag van ruim twee ton beschikbaar te stellen aan de woningcorporatie WBO Wonen ter verwezenlijking van zowel het Pakhuis als investeringen van de corporatie WBO Wonen en dit bedrag ten laste te brengen van de ‘reservering binnenstad’. Voor de exploitatiekosten die voortvloeien uit de anterieure overeenkomst over de ‘Nieuwe Post’ wenst het college een bedrag van 3.536,97 aan te spreken. Het gaat om aanjaaggeld voor stadsontwikkeling. Op de voormalige plek van Post NL komt ‘De Nieuwe Post’ en op de plek waar nu woningen van WBO  Wonen staan komt verrijst ‘het Pakhuis’. ‘De Nieuwe Post’ is een plek met een Oldenzaalse 'huiskamer van 230 vierkante meter, 33 zorgwoningen, 25 appartementen, plus ruimte voor winkels en een plein. Daarnaast is ‘Het Pakhuis’ een gebouw met twaalf levensloopbestendige sociale huurwoningen.

Oldenzaal werkt aan een binnenstad waar inwoners en bezoekers, prettig kunnen winkelen, wonen en werken. Onderdeel hiervan is het verbeteren van het aanloopgebied ‘Zuidwest’, waar ook de Herstructureringsmaatschappij Overijssel en (HMO) benevens de woningcorporatie de beurs voor trekken, want stedelijke vernieuwing is hun reden van bestaan.

WBO en HMO willen voldoen aan de verplichtingen vanuit de subsidie door het Pakhuis en De Nieuwe Post te ontwikkelen. De subsidie is echter niet voldoende om deze plannen uit te voeren. Om de haalbaarheid te waarborgen en hiermee de impulssubsidie van 1,3 miljoen te behouden, heeft het college besloten bij te dragen met een bedrag van 238.000. Het college heeft samen met beide partners de ambitie het plangebied Aanloop Zuidwest te ontwikkelen. Om de haalbaarheid te waarborgen en hiermee de impulssubsidie van 1.3 miljoen te behouden, draagt de gemeente bij aan deze ontwikkelingen voor een bedrag van circa 238.000 euro bij.

WBO Wonen zal voldoen aan de subsidievoorwaarden die voortvloeien uit de subsidie' Impulsaanpak Winkelgebieden'. Dit betekent dat de corporatie de woningen aan de Langestraat zal laten slopen teneinde nieuwe appartementen te laten verrijzen, ten laste van de reserve ‘Binnenstad en Vastgoed’ met een omvang van 1.375.000  euro ten tijde van vaststelling van het raadsprogramma 2022-2026. Al met al stevige impulsen voor de Hanzestad.

 

Deel dit nieuws!