De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden bekreunt zich over oprichting van een eigen Sportbedrijf

Wierden bekreunt zich over oprichting van een eigen Sportbedrijf

WIERDEN - De gemeente Wierden zal, als de gemeenteraad ermee instemt, overgaan tot het oprichten en inrichten van een Sportbedrijf Wierden. De gemeenteraad wordt gevraagd een zogenoemde 'businesscase' op te stellen en voor de uitwerking daarvan al vast een bedrag van 48.400 euro beschikbaar te stellen.

.De huidige sportstructuur in Wierden zou regelmatig vragen oproepen binnen de ambtenarij en ook bij gemeenteraadsleden en bij sportorganisaties en sportverenigingen. Deze vragen hebben betrekking op onder meer de (financiƫle) verantwoordelijkheden, eigendomsverhoudingen van de sportaccommodaties en de onderlinge communicatie.

De gemeenteraad gaf het college de opdracht te onderzoeken hoe de huidige sportstructuur functioneert en indien nodig alternatieven uit te werken. De raad geeft deze opdracht naar aanleiding van ontwikkelingen en signalen die er op duiden dat de communicatie in de huidige structuur niet goed genoeg is. Zo vraagt de raad zich af of de uitvoering van het sportbeleid via de huidige sportstructuur toekomstbestendig is. Het lijkt erop dat dit een retorische vraag is.

Deel dit nieuws!