De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw huurhuizen en appartementen op plek van de Blenkeschool

Bouw huurhuizen en appartementen op plek van de Blenkeschool

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Op de plek van de oude Blenkeschool aan de Leerlooierstraat Hellendoorn zullen negentien woningen komen te staan. Het gaat om huurhuizen  gebouwd en betreft twaalf appartementen en zeven levensloopbestendige woningen. In overleg van de gemeente Hellendoorn en de woningcorporatie Reggewoon is geconcludeerd dat  het een urgent project betreft, want er is veel belangstelling voor.

In het eerste kwartaal van volgend jaar zal de bouw starten de oplevering staat gepland voor het vierde kwartaal van volgend jaar. De gemeenteraad al akkoord met het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning verleend. Dit betekent dat het bouwen kan beginnen, tot vreugde van wethouder Dubbink. 'Het is ontzettend fijn dat er meer woningen komen in het dorp Hellendoorn. Na Hellendoorn Noord is dit weer een mooie ontwikkeling. Het is een mooie centrale plek tegen de bosrand aan

Reggewoon heeft het bouwplan met IAA Architecten en het bouwonderneming Oude Wolbers uit Borne gepresenteerd. Het is voor directeur Olde Olthof van Reggewoon de laatste klus, want hij vertrekt volgend voorjaar bij de corporatie, die behalve in Hellendoorn/Nijverdal ook in Wierden/Enter haar werkgebied heeft.

 

Deel dit nieuws!