De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo krijgt 52 meter hoog appartementengebouw bij park

Hengelo krijgt 52 meter hoog appartementengebouw bij park

HENGELO – Aan het park in Veldwijk in Hengelo zal een 52 meter hoog appartementengebouw verrijzen. De beoogde kolos zal Apollo worden gedoopt. Het gaat om een woontoren in dertien woonlagen, waarvan de bouw in handen worden gelegd van het Rijssense bouwconcern Ter Steege. De toren krijgt een hoogte van 48 meter en zal als eyecatcher met de verre omgeving domineren. Het gaat om koopappartementen, waarvan de oplevering voor het tweede kwartaal op de rol staat.

Ook betrokken zijn BDP/Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en MAS Architecten. De toren komt nabij de voormalige watertoren en het watertorenpark, ten zuidoosten van de binnenstad. De prijzen van de appartementen varieren al naar gelangl de leefruimte met als lettelijke toppers appartementen van ruim 360.000 vierkante meter. Naast de grootte, verschillen de woningen onderling in ligging en indeling. 

Elk appartement beschikt over een eigen berging en parkeerplaats met, indien gewenst, een oplaadstation. De bouw van Apollo maakt deel uit van de transformatieopgave van de Berflo Es.  De appartementen zijn gasloos, er liggen zonnepanelen op het dak en in de stallingsgarage staan laadpalen voor de elektrische (deel) auto’s.

Deel dit nieuws!