De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sociale wethouder Nordkamp: promotie van Losser naar Binnenhof

Sociale wethouder Nordkamp: promotie van Losser naar Binnenhof

LOSSER – Eind volgende week zal wethouder Nordkamp van Losser het pluche van zijn wethouderszetel verruilen voor een zetel in de Tweede Kamer. De sociaaldemocraat legt per direct zijn wethouderschap van de gemeente Losser neer om komende week  te worden geïnstalleerd als lid van de Tweede Kamer. Hij debuteerde in juni 2022 als raadslid met onder meer werk en inkomen, wonen, economische zaken en sport en cultuur in zijn portefeuille.

Volgens burgemeester Kroon heeft Nordkamp vooral laten zien dat hij wil opkomen voor mensen die in de verdrukking zitten. Zo heeft hij de gemeente Losser aangesloten bij de stichting Urgente Noden, zich hard gemaakt voor een betere cao voor mensen in de sociale werkvoorziening. Ook heeft  hard gemaakt voor de bouw van meer gemengde woonwijken, sociale huurwoningen benevens het opvangen van vluchtelingen.

Burgemeester Kroon: ‘Wij hebben Jimme Nordkamp leren kennen als een bevlogen wethouder met hart voor de inwoners. Dank je wel Jimme en heel veel succes in Den Haag. Mooi dat onze gemeente daar nu iemand heeft zitten.’ Nordkamp stelt zelf uit naar zien naar ’s lands  Binnenhof. ‘Vanuit de Tweede Kamer hoop ik het voor hen wat beter te maken. Daar draag ik graag mijn steentje aan bij.' Tot  zijn vertrek worden de taken Nordkamp verdeeld onder de zittende wethouders.

Deel dit nieuws!