De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dubbelslag van Coulisse in Enter met twee klinkende overnames

Dubbelslag van Coulisse in Enter met twee klinkende overnames

 ENTER – Met ingang van het nieuwe jaar rijgt het bedrijf Coulisse te Enter twee bedrijven aan het toch al indrukwekkend zonweringimperium. Dat zijn Lienesch International BV in Haaksbergen en Sensuna GmbH in het Duitse Plaum. De verwachting van de gebroeders Roetgering, die ooit  met een container met stoffen begonnen, met door de nieuwe  overnames, zorgen voor een winsttoename van tweehonderd miljoen.

De overnames zullen, zo laat het bedrijf weten, de wereldwijde positie van Coulisse op het gebied van honingraat- en plisséstoffen en systemen in de markt voor binnen zonwering verder versterken, met zo’n 350 werknemers binnen de poorten. Ook  de nieuwkomers zijn content ‘De overnames brengen de jarenlange kennis en expertise van Coulisse, Lienesch en Sensuna samen in het ontwikkelen en produceren van een totaaloplossing van honingraat- en plisséstoffen, systemen en motorisering. Het uitgebreide wereldwijde netwerk van distributeurs, assemblagepartners en retailers van de drie bedrijven krijgt nu het gemak, om een complete productlijn te betrekken bij één enkele leverancier.

Deze samenwerking is een belangrijke stap in het positioneren van Coulisse als vooraanstaande speler in de zonweringindustrie, met speciale focus op energie-efficiënte en toekomstbestendige oplossingen voor slimme woningen en gebouwen over de hele wereld. Lienesch is helemaal tevreden, want de productie blijft bij dit bedrijf. ‘We zijn bijzonder verheugd om onze krachten te bundelen. dit opent voor ons nieuwe mogelijkheden in de wereldwijde markt.’ Om de honingraat- en plissétotaaloplossing compleet te maken, neemt Coulisse Sensuna over van eigenaren in Plaum. Dat  bedrijf is gespecialiseerd in de productie van op maat gemaakte honingraat- en plissésystemen, die worden geleverd aan online verkoopkanalen.

 

Deel dit nieuws!