De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn gaat speculatie met bouwgrond in Daarlerveen tegen

Hellendoorn gaat speculatie met bouwgrond in Daarlerveen tegen

DAARLERVEEN/HELLENDOORN – De gemeente Hellendoorn heeft een plek in het kerkdorp Daarlerveen op het oog voor de bouw van een nieuwe wijk. Dat gebeurt op grond achter de Brugstraat en Nieuwstraat die nog vooral een agrarische bestemming heeft. Voor de zekerheid heeft de gemeente de Wet voorkeursrecht gemeenten op de grondengevestigd. Dit betekent dat als de eigenaren deze gronden willen verkopen ze deze eerst te koop moeten aanbieden aan de gemeente.

Volgens wethouder Dubbink, die in Hellendoorn over ruimtelijke ordening gaat, is dit vestigingsrecht van belang om speculatie in Daarlerveen tegen te gaan.

‘Er ligt nog geen visie op de ontwikkeling van de gronden’, meldt de wethouder ruimtelijke ontwikkeling. ‘ We zoeken vooral naar gronden waar woningbouw mogelijk kan zijn. We maken gebruik van de wet om regie en sturing te houden. samen met samenwerkingspartners.

Met de Wet voorkeursrecht kan de gemeente Hellendoorn haar belangen (in dit geval woningbouw in Daarlerveen) veiligstellen. De gemeenteraad wordt gevraagd daarmee in december akkoord  te gaan.

Deel dit nieuws!