De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Almelo dwingt college tot bescherming Erve Noordik

Raad van Almelo dwingt college tot bescherming Erve Noordik

ALMELO  - De gemeenteraad van Almelo heeft zich met succes sterk gemaakt voor het behoud van in elk geval exterieur van het pand Erve Noordik. Het college van burgemeester en wethouders had het voornemen het gebouw zonder voorwaarden ‘op de markt’ te brengen, maar op instigatie van een raadsmeerderheid werden er waarborgen afgedwongen.

Het raadslid Middelkamp maakte zich sterk voor het behoud van de oude boerderij, maar andere volksvertegenwoordigers, maar onder wie zijn collega Stöteler leek het onhaalbaar. 'Sympathiek maar te laat, mosterd na de maaltijd.' Hij had het uiteindelijk bij het verkeerde eind. Bij de stemming bleek een riante meerderheid voor het in behoud van de hoeve.

De gemeente Almelo zal Erve Noordik als beschermd onroerend bestemmen en wethouder Van Rees liet weten dit met beleid te stutten. Het gebouw zal wel op de markt  worden verkocht, maar Van Rees zegde toe dat het bijvoorbeeld geen pannenkoekenhuis kan worden, want woonhuis blijft, met de herinnering aan wijkcentrum, speelhuis en concertzaal.

 

Deel dit nieuws!