De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal investeert in de modernisering van sportgebouwen

Oldenzaal investeert in de modernisering van sportgebouwen

OLDENZAAL- Het college van burgemeester en wethouders in Oldenzaal stelt de gemeenteraad voor fors te investeren in sportgebouwen. De gymzalen en sporthallen dateren grotendeels uit de jaren zeventig of eerder, vaak sterk verouderd. Daarnaast is de akoestiek in de meeste zalen slecht. Er moeten volgens het college dan ook de komende jaren flinke investeringen worden gepleegd.

De prioriteitl igt bij de nieuwbouw van een gymzaal bij de Franciscusschool en de revitalisatie van de gymzaal aan de Helmichstraat. Het is de bedoeling de nieuwbouw van de gymzaal van de Franciscusschool gelijk te laten lopen met de vernieuwbouw van de Franciscus-school. In de periode 2025-2029 staat de nieuwbouw van de gymzaal aan de Meijbreestraat, van sporthal De Kolk en de gymzalen bij TCC-locatie Lyceumstraat op de planning.

De gemeente heeft in afstemming met de schoolbesturen, directies en vakleerkrachten van de Oldenzaalse scholen voor het basisonderwijs en voortgezet onderwijs en met de verenigingen een accommodatieplan binnensport opgesteld. Volgens sportwethouder Christenhusz zijn de  werrkzaamheden urgent. ' We zorgen we dat leerlingen en inwoners met plezier kunnen sporten en bewegen inaccommodaties die veilig, toegankelijk en toekomstbestendig zijn. Daarom moet een besluit worden genomen wat te doen met de accommodaties.' 

 

 

Deel dit nieuws!