De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Nieuwbouw in Enschede/Glanerbrug met zon en zonder gas

ENSCHEDE/GLANERBRUG - De woningcorporatie De Woonplaats en het bouwbedrijf Koopmans staan aan de lat voor de bouw van twintig woningen in de sociaal-maatschappelijke sfeer. Ze zullen verrijzen in de wijk Eschmarke aan de oostkant van Enschede en in het daar weer oostelijk van liggende grensdorp Glanerbrug. Er komt volgens de plannen een bouwkundige mix van woonstijlen. Ook worden ze naar de mores van de tijd gebouwd zonder aardgasaansluiting en met zonnepanelen.

Eschmarkerveld is een nieuwe woonwijk tussen Enschede en Glanerbrug, in een omgeving met veel natuur en water. De wijk ligt dichtbij het buitengebied en heeft een eigen treinstation. Toch is het maar 3,5 kilometer naar de binnenstad en 2,5 kilometer tot de grens met Duitsland. De gemeente mikt op een mix  van woningen, zowel huur als koop en ook, voor alleenstaanden en (jonge) gezinnen.

Het is de bedoeling dat iedereen zich thuis voelt in Eschmarkerveld. Er komen woningen voor kopers en huurders, jongeren en ouderen, gezinnen en alleenstaanden. Daar is de wijk ook op ontworpen, want er komen relatief veel mensen te wonen met wat heden ten dage een zorgvraag wordt genoemd, relatief dichtbij treinstation en bushaltes.

Deel dit nieuws!