De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw nieuwe brug over Regge te Nijverdal in stroomversnelling

Bouw nieuwe brug over Regge te Nijverdal in stroomversnelling

NIJVERDAL – De gemeente Hellendoorn stelt de gemeenteraad in de zogenoemde najaarsrapportage voor een bedrag van een kwart miljoen beschikbaar stellen voor een nieuwe brug in de Kerkstraat over de Regge. Er komt eerst een tijdelijke brug over de rivier, waarvoor een stelpost van 45.000 euro is opgenomen.

Voor de bouw van een definitieve brug legt het college van burgemeester en wethouders de raad voor een krediet van 250.000 euro beschikbaar te stellen. De structurele effecten van jaarlijks 11.833 euro verwerkt het  college in de eerste wijziging van de begroting 2024.

In afwijking op het inkoop- en aanbestedingsbeleid is het idee in te stemmen met de bouw met het  verder uitwerken van de plannen voor een enkelvoudige onderhandse aanbestedingsprocedure en die te gunnen aan de firma Van Heteren in plaats van een meervoudig onderhandse aanbestedingsprocedure te doorlopen.

Bij het ontwerp van de nieuwe brug wordt alvast rekening gehouden met de voor later beoogde herinrichting van de Kerkstraat. Deze oude klinkerweg wordt ooit geasfalteerd en met fietsstroken aan weerszijden van de rijbaan. Het wegprofiel is dan vergelijkbaar met dat van de Nijkerkendijk, die in het verlengde van de Kerkstraat ligt.

Deel dit nieuws!