De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo moet op last van Raad van State buigen voor Beernink

Hengelo moet op last van Raad van State buigen voor Beernink

HENGELO – Na lang soebatten over en weer oordeelt de Raad van State dat de gemeente Hengelo onvoldoende rekening heeft gehouden met de belangen van de familie Beernink toen het college van burgemeester en wethouders oordeelde dat die buren geen overlast zouden ervaren van het aanpalende dagverblijf Toermalijn voor kinderen met een verstandelijke beperking.

Naar het bevinden van de Raad van State was dat een miscalculatie. De uitspraak van de Raad van State betekent dit dat de gemeente of Toermalijn nieuwe huisvesting moet bieden of de familie Beernink aan de Binnenveldweg schadeloos moet stellen. Naar verwachting zal het college de gemeenteraad na de vakantie een voorstel doen toekomen. De zaak speelt al jaren.

Het kwestieuze huis staat aan de Binnenveldweg. De gemeenteraad moet nu kiezen tussen de uitkoop van de familie Beernink of de uitkoop van De Toermalijn. Het conflict tussen de gemeente Hengelo en de familie sleept al jaren. De gemeente is van mening dat de geluidsoverlast binnen de perken blijft. Dat baseert het stadsbestuur op basis van eigen geluidsonderzoek. De Raad van State gaat hier niet in mee en zegt dat het stadsbestuur geen rekening heeft gehouden met het 'onvoorspelbare en specifieke gegil en lawaai van de kinderen'. Ook is geen rekening gehouden met de eventuele waardedaling van de woning na vestiging van het kinderdagverblijf. Wat er nu gaat gebeuren wordt uiteindelijk bepaald door de Hengelose gemeenteraad, op basis van het Raad van State-oordeel.

Deel dit nieuws!