De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Seinen op groen voor bouw sporthal naast school De Passie

Seinen op groen voor bouw sporthal naast school De Passie

WIERDEN – Aan de Esrand in Wierden zal, bezijden de plek waar momenteel de verrijzenis van een nieuw gebouw voor de school De Passie plaatsvindt ook een sporthal worden gebouwd. Recent ondertekenden de betrokken partijen een overeenkomst over het zogenoemde bouwheerschap, dat formeel bij de Stichting Sportbelangen Wierden ligt. Namens de gemeente tekende wethouder Ter Keurst. De nieuwe accommodatie gaat uit drie zaaldelen bestaan.

Het besluit voor de nieuwbouw is het slotstuk van een jarenlang bestuurlijk proces, dat begon na jarenlange discussies over de bouw van een nieuw onderkomen ten behoeve van de school De Passie voor bijbelgetrouw onderwijs. 

Toen die kogel door de spreekwoordelijke kerk was, rees ook het plan er ook een sporthal bij te bouwen. Behalve voor de school zou dat ook een uitkomst zijn voor de binnensport, want de huidige hal aan de Dikkenswerg is wel zo'n beetje aan het einde van wat nog verantwoord is, want ondoelmatig en te krap bemeten. En feitelijk eigenlijk afgeschreven.

Deel dit nieuws!