De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Politieke crisis in coalitie Hellendoorn; PvdA mogelijk spekkoper

Politieke crisis in coalitie Hellendoorn; PvdA mogelijk spekkoper

HELLENDOORN - Het plotselinge opstappen van wethouder Oord in de gemeente Hellendoorn leidt tot veel overleg, onder meer over de vraag wat in dit geval wijsheid is.  Er zijn veel zogenoemde bilateraaltjes, maar weinig zicht op een doorbraak. Om uit de politieke crisis te geraken liggen twee opties voor de hand, met beperkte rek in het verband.

Zo lieten de fracties van Samen Hellendoorn, D66, GroenLinks, ChristenUnie en VVD al snel weten ‘gewoon’ verder te willen, met zijn vieren. Aan de andere kant hebben Lokaal Hellendoorn en het CDA laten weten elkaar bij de hand te nemen en opnieuw te gaan formeren. Daar voelen de andere partijen niets voor en zij  hebben numeriek de meerderheid en willen dat weten ook. 

Lokaal Hellendoorn en CDA wijzen erop dat zij een vaste koers varen en geen der andere partijen uitsluiten. Bovendien is Lokaal Hellendoorn nog wel altijd de grootste fractie in de raadszaal. Naar aanleiding van de politieke ontwikkelingen in de afgelopen maanden kan het met de herformatie allemaal nog wel  even duren. Samen Hellendoorn, D66, GroenLinks, ChristenUnie en VVD  zouden overwegen de PvdA te verleiden tot collegedeelname, weer een wethouder Paalman...

Na het zomerreces vinden de onderhandelingen plaats over de consequenties van het vertrek van Oord. Afgesproken is dat voorlopig wethouder Dubbink ruimtelijke ordening erbij gaat doen, wethouder Nijenbanning zowel financien als belastingen en wethouder Lage Venterink wonen en bouwen.

 

Deel dit nieuws!