De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • PvdA in Almelo wil waarborgen over zeggenschap warmtenet

PvdA in Almelo wil waarborgen over zeggenschap warmtenet

ALMELO  - De fractie van de PvdA in Almelo bepleit dat een regionaal warmtenet in private handen moet zijn. Er zijn volgens het sociaaldemocratische raadslid Zwerink ontwikkelingen die zouden nopen de vinger aan de pols te houden. Hij wijst op ontwikkelingen met betrekking tot zeggenschap en sturing. In dat verband wordt gewezen op de mogelijke invloed van Cogas en Twence.

Zwerink wijst in dit bestek op de mogelijke invloed van deze bedrijven. ‘Daarmee wordt in principe recht gedaan aan het feit dat warmtenetten in private handen moet zijn. De vraag is echter of Twence nog wel als een private partij kan worden gekwalificeerd, want zij heeft een groot belang bij warmtenetten'.

Het raadslid stelt dat dit de vuilverbrandingsovens ‘gaande houdt’. En verder: ‘Dat brengt ons ook bij de ethische vraag hoe duurzaam het verbranden van afval is om warmtenetten te voorzien van de noodzakelijke warmte. Als het warmtenet doorgaat en verder wordt uitgebreid, moet er dan extra vuilnis worden geïmporteerd om het warmtenet draaiende te houden?' 

Deel dit nieuws!