De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Reggestreek en Wierden strooien kruidenmix voor biodiversiteit

Reggestreek en Wierden strooien kruidenmix voor biodiversiteit

WIIERDEN /RIJSSEN - De Landschapsvereniging Reggestreek en de gemeente Wierden laten weten honderd hectare te willen realiseren voor wat 'een kruidenrijk grasland' wordt genoemd. Dat kan mede door een financiële bijdrage aan de actie van Urgenda en de standorganisatie LTO. Zo krijgen boeren uit de gemeente Wierden een korting van 150 euro per hectare op de aanschaf van kruidenrijk grasmengsel. De korting geldt voor maximaal drie hectare zaaigoed per agrariër.

Kruidenrijk grasland is goed voor de bodem en biodiversiteit. Door de grotere variëteit aan bloemen en grassen kunnen er meer bijen en insecten leven. Dit trekt weer vogels en andere dieren aan. Ook voor koeien is een mengsel van grassen en kruiden gezond. Er komt minder methaan en lachgas vrij in de pens van de koe. Een kruidenrijk grasland heeft daarnaast minder kunstmest nodig, is droogtebestendiger doordat kruiden dieper wortelen en is beter voor het klimaat.

Volgens voorzitter Ooms van Landschapsvereniging De Reggestreek kunnen Wierdense boeren zo korting krijgen. Het is volgens het gemeentebestuur een mooie samenwerking tussen Landschapsvereniging de Reggestreek en de gemeente die goed is voor koeien, bodem, klimaat en milieu in de gemeente', aldus Ooms. Naar het oordeel van de gemeente is het een bijdrage aan een gezond leefmilieu en daarom betaalt de gemeente er goed van zin aan mee.

 

Deel dit nieuws!