De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Winden van afvalbaas in Twente tot voorzitter Enschede700

Van Winden van afvalbaas in Twente tot voorzitter Enschede700

ENSCHEDE – De gemeente Enschede is voornemens volgend jaar uitgebreid stil te staan bij zevenhonderdjarig bestaan van de stad. Dat zal gebeuren onder auspicien van de onafhankelijke stichting Enschede700, onder voorzitterschap van directeur Van Winden en met een budget van een miljoen.

Als directeur van de stichting speelt Van Winden volgens de gemeente een centrale rol in het ‘aanjagen’ en coördineren van de ‘initiatieven uit de samenleving’. En ook: ‘Zijn bevlogenheid, uitgebreide netwerk en sterke band met Enschede maken hem de ideale kandidaat voor deze opdracht, met als secondanten Arnold Poelstra en Anke Laarhuis, die op een Theater- respectievelijk Axis-achtergrond.

Het streven is om dit bedrag minimaal te verdubbelen door bijdragen vanuit de samenleving, het bedrijfsleven en andere sponsoren, zowel in geld als in natura. De komende periode gaat Stichting Enschede700 actief op zoek naar enthousiaste betrokkenen en partners uit de samenleving die willen bijdragen aan dit unieke jubileumjaar. 

Van Winden, eerder directeur van Twente Milieu, zegt dat het de ambitie is ‘deze bijzondere verjaardag van onze stad te laten uitgroeien tot een feest voor iedereen, waarbij elke inwoner op zijn of haar eigen manier kan deelnemen en genieten van de festiviteiten’.

Deel dit nieuws!