De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Opnieuw crisis in Huis van Bestuur en Cultuur in Hellendoorn

Opnieuw crisis in Huis van Bestuur en Cultuur in Hellendoorn

NIJVERDAL/HELLENDOORN - Volkomen onverwacht heeft wethouder Oord van de gemeente Hellendoorn vandaag laten weten dat ze vertrekt. Dat gebeurt uit onmin met de samenwerking in het college, maar onduidelijk is vooralsnog de precieze aanleiding. Duidelijk is wel dat ze haar collegae weinig professioneel vindt.

Feit is dat het college en de raad al sinds hun aantreden van crisis naar crisis hobbelen, vanaf de inauguratie, inclusief scheuringen en splitsingen, die telkens tot een herformatie noopten. In eigen statement liet Oord toen al doorschemeren zich niet senang te voelen. Ooit schreef ze de ondertussen profetische woorden: 'De context waarin we als mens of als organisatie functioneren verandert. Niet vernieuwen leidt uiteindelijk tot een crisis.'  Ze hecht aan een vaste koers en vasthouden aan de uitgezette lijn. En zei ooit: ' De enige die graag verandering wil is een baby met een natte luier.' 

Er leek na de formatie, onder leiding van ex-wethouder Vloothuis van Oldenzaal respectievelijk Tubbergen, een aangenaam gedifferentieerd college, vers en fruitig college te staan, want met wethouders van vijf partijen, zij het zonder de grootste fractie, te weten die van Lokaal Hellendoorn. En dan ook nog met een burgemeester zonder ervaring, want ex-wethouder Eijbersen te Bunnik was net benoemd als ambtsketendrager. En alle vier de wethouders waren net ingezworen.

Deel dit nieuws!