De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Met overlijden van Chris Walraven verliest Twente een bonvivant

Met overlijden van Chris Walraven verliest Twente een bonvivant

DEN HAM//ALMELO – In zijn nieuwe woonplaats Almelo is de rondborstige Twenterandse politicus en geziene gangmaker Chris Walraven deze week overleden. Hij kampte al enige tijd met een broze gezondheid, maar hield lange tijd de moed er in, ondertussen zijn volgers op digitale wijze op de hoogte stellend van zijn wederwaardigheden.

Walraven kwam met zijn vrouw Rieke en hun twee kinderen in de jaren zeventig naar Twente. Runde hij in Zuid-Holland een autobedrijf (inkoop en verkoop), in Twente vielen ze voor een camping nabij de Duitse grens en vestigden zich metterwoon in Hertme.

Later verhuisde het gezin naar Den Ham en Walraven had altijd wat om handen met de in- en verkoop als kernactiviteit. Hij  bleek ook interesse te hebben in sport en werd bestuurlijk-commercieel actief bij de amateurvoetbalclub  PH en uiteindelijk ook bij Heracles Almelo.

Ondertussen ging hij zich ook politiek roeren, ventte zijn opinies onverbloemd uit, werd raadslid namens de VVD en ontpopte zich daarenboven als de G.B.J. Hiltermann van Twenterand en Ommelanden.

Enkele jaren geleden openbaarde zich de ziekte en op sociale media hield hij zijn lezers via sociale media op de hoogte van zijn ervaringen, gevoelens en verwachtingen. Ondertussen hij stortte hij zich ook in het uitgeversvak, maar advertenties verkopen bleek minder makkelijk dan hij  had gedacht en de verliezen leidden tot het einde van het weekblad  De Twenterander.

Tot het einde bleef in zijn verslagen op optimistisch van toon, met als credo dat het leven te kort is om slechte wijn te drinken.

 

Deel dit nieuws!