De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo wil wijken buitenaf voor huisvesting van arbeidsmigranten

Almelo wil wijken buitenaf voor huisvesting van arbeidsmigranten

ALMELO - De gemeente Almelo streeft naar het bouwrijp maken van grootschalige' lappen grond  om er wijken voor arbeidsmigranten te bouwen. Volgens wethouder Maathuis is dat nodig om overlast van werknemers uit vooral Oost-Europa uit te bannen. Volgens de wethouder kunnen migrantenwijken uitkomst bieden. Hij  wijst  in dit bestek ook nog op dat Almelo op de goede weg is. Volgens de planning van Maathuis staat de bouw van 4.100 woningen op rol van de stadsvernieuwing. 'De stad verbetert.'

De wethouder predikte ten overstaan van de gemeenteraad ook weer zijn evangelie van een top-technologische regio Twente in het groen, bedoeld wordt XL Park, waarbinnen de steden nauw samenwerken in een groene omgeving. Overigens onderlijnde Maathuis het economische belang van arbeidsmigranten, want voor veel bedrijven zouden deze werkkrachten onmisbaar zijn, maar dan niet in de buurt die bedrijven moeten wonen vanwege de overlast die ze zouden veroorzaken.

Het impliceert volgens de wethouder van Economische Zaken dat er adequate huisvesting moet komen voor arbeidsmigranten, op gepaste afstand van het bedrijvenpark en van reguliere woonwijken. Zijn collega-wethouder Van Rees van Bouwen en Wonen sluit  zich daar bij aan.

 

Deel dit nieuws!