De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Bennie en Christianne

In een bundel ´verzamelde gedichten´ kwam ik een proeve van bekwaamheid van geest en verlangen naar ooit tegen, waarmee Bennie Sieverink een prijs won. Hoogwaardige nostalgie, zou nik willen zeggen. Het gedicht gaat over sportpark Slangenbeek in Hengelo en wemelt van gejurkte meisjes, snoeppapier, eeen rode beuk en koeien die nog bij hun naam worden aangesproken.

Het gedicht is als vloeibaar gesteente.. Het ademt een ritme dat je nog maar zelden leest.  Het herinnert me aan de columms die Bennie Sieverink voor weekkrant de Roskam schreef, met name  zijn pennenvruchten over Chantal. Pure poezie, zeer geschikt om een bundel van Bennie over zijn muze te rechtvaardigen Poezie een bundel vol van ooit en toen. De ademtocht van verlangen.

Het gedicht over Slangenbeek staat in de bundel ' Magma'  van de mij onbekende uitgeverij De Vleermuis te Roermond.. Al lezende, viel me ook op de naam Christianne van der Wal op. Na enig prakkezeren  achtte ik dit  ik te toevallig, en inderdaad, het is de minister van Natuur en Stikstof, geboortig te Oldenzaal. Bijna een Chantal, zoals ooit... Bennie wint de formatie..  Bundelen, die twee....

Deel dit nieuws!