De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo investeert in veilig en sfeervol park van en met Ontmoeting

Hengelo investeert in veilig en sfeervol park van en met Ontmoeting

HENGELO  Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Hengelo heeft besloten het Prins Bernhardplantsoen bij de tijd te brengen door het paviljoen De Ontmoeting duchtig op te knappen en beter toegankelijk te maken, want minder vatbaar voor verrommeling en vandalisme. Tot voor kort waren er geregeld klachten over vandalisme in combinatie met het gebruik van geestverruimende middelen, vloeibaar en rookbaar.

Besloten werd het toezicht te verscherpen in combinatie met ruimtelijke en bouwkundige ingrepen en een geregeld en gecontroleerd onderhoud. Het plantsoen krijgt behalve een opknapbeurt ook een uitbreiding van het centraal gelegen paviljoen, waar meer en bovendien uiteenlopende activiteiten zullen moeten plaatsgrijpen, voor jong en oud, met een nieuwe uitbater.

De doelstelling van de gemeente is van het gebied een aanlokkelijk stadspark te maken, als logisch onderdeel van de Hengelose binnenstad. In dat verband spreekt wethouder Gerrits over een binnentuin als rotatieschijf van uiteenlopende activiteiten. Het draagt volgens hem bij aan een aanlokkelijk stadscentrum met tal van voorzieningen aan bij, bruisend en van alle kanten bereikbaar.

Zo wordt het Prins Bernhardplantsoen nog belangrijker, ook door woningbouw. Het park moet volgens de plannen de ankeiler zijn van stedelijke en natuurlijke ontwikkelingen.

Deel dit nieuws!