De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gerritsen verlaat Almelo voor Flevoland en wordt er commissaris

Gerritsen verlaat Almelo voor Flevoland en wordt er commissaris

ALMELO  - Na wethouder van de gemeente Wierden te zijn geweest werd de in Enter geboren politicus Gerritsen zeven jaar geleden burgemeester van Almelo. Niemand verwachtte dat hij aan de Aa met pensioen zou gaan, maar meteen verder zou kijken. Vanavond werd bekend dat Gerritsen is voorgedragen als commissaris des konings in Flevoland. Haringpartycontacten zijn essentieel voor bestuurlijk werk

Gerritsen kan zacht uitgedrukt enige ambitie niet worden ontzegd. Het zal een teken zijn dat hij in termijnen van zeven rekent, het getal van de volheid is hem als burgemeester met passiedrift  niet vreemd. De installatie als commissaris van de koning grijpt naar verwachting in november plaats. Gerritsen roemt nu al de parels van de polder, zoals de economische allure en de landschappelijke schoonheid.

Voor hiij naar Almelo kwam, de stad waar hij schoolging in het Christelijk Lyceum, droeg Gerritsen de ambtsketen van de gemeente Haren rerspectievelijk De Bilt. Hij ziet uit naar Flevoland.´Ik heb er ongelooflijk veel zin in, maar het duurt nog wel vier maanden.Hij zal er in de polder zekern zeven jaar van zich laten horen. Bijna gelijktijdig, eind dit jaar, licht ook gemeentesecretaris-directeur Van Ardennne in Almelo zijn hielen.

Deel dit nieuws!