De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ook in Tubbergen burgemeester zonder partij, en ook een Fries

Ook in Tubbergen burgemeester zonder partij, en ook een Fries

TUBBERGEN  Met de nieuwe burgemeester Postma krijgt de gemeente Tubbergen net als buurgemeente Twenterand een Friese burgemeester. Hij wordt voorgedragen door de Tubbergse gemeenteraad en dan de formele benoeming is 8 september in principe een feestelijke formaliteit. De voorgedragen burgemeester is een ervaren bestuurder en kent de problematiek van een plattelandsgemeente, zo laat gemeente Tubbergen in een verklaring weten.

De gemeenteraad ziet in Postma een verbinder die partijen bij elkaar kan brengen, wat op en rond de essen géén overbodige luxe is. De installatie staat voor 28 april op de agenda van de gemeenteraad, een formaliteit waarbij  provinciaal commissaris Heidema de formaliteiten voor zijn rekening zal nemen, waaronder

Postma is een geboren Fries uit Beets en volgt in Tubbergen burgemeester Haverkamp op die wegens ziekte de ambtsketen aan de spreekwoordelijke wilgen moest hangen. Oopmerkelijk mag heten dat ook  Haverkamp zij  burgemeester van Tubbergen werd lid te zijn van een landelijke politieke partij. 

De 51 arige Postma is namens een lokale partij vanaf 2017 wethouder en eerste locoburgemeester in de gemeente Opsterland, een plattelandsgemeente in het oosten van Friesland. Voor zijn wethouderschap had hij een eigen adviesbureau voor training en coaching en verrichtte hij interim projecten. Hij kent de problematiek van een plattelandsgemeente, wat voor de Tubbergse raad reden was hem binnen te hengelen. De gemeenteraad  denkt in Postma een ´verbinder´  binnen de poorten te krijgen die  partijen bij elkaar kan brengen.

 

Deel dit nieuws!