De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drie gedeputeerden BBB in nieuw college provincie Overijssel

Drie gedeputeerden BBB in nieuw college provincie Overijssel

NIJVERDAL  Het nieuwe college van gedeputeerde staten van Overijssel zal bestaan uit vijf gedeputeerden, afkomstig uit vijf fracties. Dat zijn de Boer Burger Beweging, die met zeventien van de 47 zetels aan de Luttenbergerweg in Zwolle drie gedeputeerden  zal laten benoemen en voorts wordt de zittende gedeputeerden Ten Bolscher van de SGP en De Bree van de PvdA, die beiden een tweede bestuurstermijn van vier jaar wordt gegund. Al lwas het maar omdat het alfabet meer letters dan de B telt.

Mede om zich de komende jaren van voldoende politieke steun te verzekeren in de statenzaal  zijn in de onderhandelingen op rechts en  en links steunpilaren aan boord gehaald., namelijk  GroenLinks en de VVD, die in ruil daarvoor elk werden beloond een ook zijn beloond met nóg een gedeputeerde,  waaarvoor  de VVD de amitieuze exmilitair  Hoogland heeft gekandideerd em GroenLinks de energieke kandidaat Dadema.

Al met al zijn´constructieve´partijen in de beoogde coalitie gehaald om een beestendige meerderheid op langere termijn te garanderen. dat heeft ook te maken  met dossiers die politieke rekkelijkheiid garanderen.

Err zullen  zaken moeten worden uitgeruild, want ee liggen nogal wat abngerls ern klemmen. . Te denken valt aan  de verplichte clusters van vier windmolens. Daar is  zowel maatschappelijk als landschappelijk voor nodig. Mede in dat licht zijn nog drie steunpilaren binnengehaald die van pas kunnen komen. Dat zijn de kandidaten Marrtels van  BBB,  Dadema vanGroenLinks) en Erwin Hoogland van de VVD). Over hun portefeuilles is nog niets bekend gemaakt.

 

 

Deel dit nieuws!