De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Vereniging van tenminste drie gemeenten in Noordoost Twente

Vereniging van tenminste drie gemeenten in Noordoost Twente

OLDENZAAL-  De gemeenten Oldenzaal, Dinkelland en Tubbergen willen intensiever samenwerken. Het triopact gaat uit van een verdere ambtelijke en bestuurlijke versmelting met als kernpunten een versterking van de financiële positie en de projectgerichte samenwerking. De gemeenten werken nu al samen als het gaat om duurzaamheid, energietransitie, migratie en veiligheid.

Volgens burgemeester Joosten van Dinkelland zit de vaart er al in. ‘Samenwerking rondom de grotere opgaven levert voordelen op als het gaat om gezamenlijke campagnes en mogelijke oplossingsrichtingen voor de energietransitie bijvoorbeeld. Ten aanzien van de migratieketen geldt dat de beschikbare opvanglocaties schaars zijn en de benodigde capaciteit en middelen om deze opvanglocaties te ondersteunen en faciliteren beperkt een krachtenbundeling voor binnensportaccommodaties.’  Mogelijk sluit ook de gemeente Losser op een aantal punten aan.

Voorstel aan de gemeenteraden is om de meerwaarde van een intensievere samenwerking op het gebied van informatievoorziening en ICT tussen de drie gemeenten, samen met andere gemeenten verder te verkennen De colleges bespreken begin juli de resultaten van het verkenningsonderzoek in de gemeenteraden en het advies om de opgavegerichte samenwerking te vervolgen en te intensiveren. Verder wordt de raden gevraagd of ze akkoord zijn om een samenwerking met meer Twentse gemeenten verder te verkennen als het bijvoorbeeld gaat om de ondersteunende diensten, zoals de ICT.

Deel dit nieuws!