De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bestuurlijke boosheid Overijssel over uitstel complete A1

Bestuurlijke boosheid Overijssel over uitstel complete A1

NIJVERDAL/WIERDEN – Met bestuurlijke boosheid heeft de provincie Overijssel kennis genomen van het ministeriële besluit de verbreding van de N35 van de investeringsagenda te schrappen. Dat raakt met name de gemeenten Hellendoorn (Paarse Poort) en Wierden (tunnels) waar forse investeringen voor meer veiligheid op stapel stonden, zoals ongelijkvloerse kruisingen. Behalve investeringen in tunnels nodig , onder meer in Raalte, maar 't mag niet zo zijn.

De provincie Overijssel, de Regio Zwolle en de Regio Twente (met een eigen Board) zijn teleurgesteld over het besluit om niet te investeren in nieuwe wegenprojecten voor meer veiligheid en betere bereikbaarheid, ondanks eerdere afspraken die hierover zijn gemaakt. Zo gaat de aanpak van de N35 Wijthmen-Nijverdal ‘van de baan’ – letterlijk en figuurlijk.

De regering liet de provincie deze week weten nieuwe wegenprojecten te 'pauzeren' om te 'focussen' op onderhoud van infrastructuur, zoals wegen, bruggen en sluizen. Volgens de regio en deswege noodzakelijk voor een goede bereikbaarheid en leefbaarheid.

De provincie Overijssel, de Regio Zwolle en de Twente Board zijn teleurgesteld over het besluit van rijkswege om af te zien van investeren in nieuwe wegenprojecten, ondanks eerdere afspraken die hierover werden gemaakt. De focus ligt op onderhoud van infrastructuur, zoals wegen, bruggen en sluizen.  Het houdt tevens in dat het ideaal van een snelweg (een A1 tussen Enschede en Zwolle) voorlopig een schoon wensbeeld blijft. Ook de verbetering van het knooppunt A1/A35 is van rijkswege in de pauzestand gezet. Er is sterk gelobbyd voor de benodigde aanpassingen teneinde de doorstroming en verkeersveiligheid, maar vergeefs.

Deel dit nieuws!