De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschedese raad oordeelt over bouw op plek Erve ’t Kromhof

Enschedese raad oordeelt over bouw op plek Erve ’t Kromhof

ENSCHEDE  - Het college van burgemeester en wethouders in Enschede legt de toekomst van het gemeentelijk monument oude Erve ’t Kromhof aan de Heutinkstraat voor aan de gemeenteraad. Een planvoor begeleid wonen wordt voor advies voorgelegd aan de stadsdeelcommissie. Gevraagd wordt te onderzoeken of er voldoende draagvlak is om verder te gaan met dit initiatief. Het voorstel behelst huisvesting woningbouw voor bewoners van de Regionale Instelling voor Beschermend en Begeleid Wonen, maar daligt hier  en daar toch tamelijk gevoelig.

In de loop der jaren zijn er veel erven verdwenen als gevolg van stadsuitbreiding van Enschede, maar een aantal is behouden, waarvan een aantal de monnumentale status heet, zoals 't Kromhof,  dat evenwel op de laatsr dag van juini vorig jaar met een brand te maken kreeg. De laatste jaren was de boerderij niet meer bewoond. De huidige eigenaar van erve 't Kromhof is Boddenstaete Vermogensbeheer. De boerderij met opstallen kan volgens de brandweer als verloren worden beschouwd.

Al vanaf 2018 zijn er plannen ontwikkeld door de projectontwikkelaar om dit erf een nieuwe bestemming te geven. Zowel de monumentencommissie als de gemeente is enthousiast. Er moest voor dit alternatief nog wel een onderbouwing worden gemaakt maar de gemeente Enschede liet lang op zich wachten. Er zijn de afgelopen maanden een aantal maatregelen genomen om verder verval van Erve ‘t Kromhof te voorkomen, maar het terrein is gemakkelijk toegankelijk voor vandalen en de eerste gevolgen zijn al zichtbaar.

Deel dit nieuws!