De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rood Zwart krijgt bij eeuwfeest in Delden koninklijke erepenning

Rood Zwart krijgt bij eeuwfeest in Delden koninklijke erepenning

DELDEN - Bij het eeuwfeest van de voetbalclub Rood Zwart in Delden is de vereniging vanavond verblijd met de Koninklijke Erepenning. Het kleinood werd aangereikt door burgemeester Nauta van de gemeente Hof van Twente. Ze haalde herinneringen op aan honderd jaar rood en zwart op het sportpark Scheetheuvel. De club kreeg in 1948, het oprichtingsjaar van veel andere verenigingen, domiclie op De Mors.

Verder liet de kleurrijke voetbalkenner Brunnekreef uit Goor in zijn functie, in een toespraak weten dat de clublid Gerhard Bebseler van Rood Zwart, met zijn 94 jaar bijna even oud als de club, is benoemd tot lid van verdienste van de KNVB. Nauta mocht Bebseler de KNVB-speld op de revers aanbrengen.

De doelstelling van het van origine uit de rooms-katholieke emancipatie voortgekomen Rood Zwart, een eeuw geleden in café Huiskes officieel opgericht, is volgens voorzitter Ros dit mijlpaaljaar de derde klasse van het Twentse amateurvoetbal te verlaten door promotie naar de tweede te bewerkstelligen.

 

Deel dit nieuws!