De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokaal Hellendoorn verdwijnt in stofwolken, coalitie juist versterkt

Lokaal Hellendoorn verdwijnt in stofwolken, coalitie juist versterkt

HELLENDOORN - De breuk in de raadsfractie van de politieke partij Lokaal Hellendoorn is definitief nu het kwintet dat zich afkeerde definitief heeft besloten een kloekmoedige fractie te vormen, die onder leiding zal staan van voormalig aanvoerder Knobben van Lokaal Hellendoorn, dat bij de verkiezingen won en de absolute meerderheid kreeg, maar nu nog acht van de dertien raadsleden over heeft.

In de spreekwoordelijke wandelgangen heet het dat de rol van Lokaal Hellendoorn is uitgespeeld nu fractie uit het politieke machtscentrum lijkt te verdwijnen. Immers, de vijf afgescheiden fractieleden hebben aangegeven het college-akkoord voluit te ondersteunen en daarmee in grote lijnen ook de zittende wethouders der vierkoppige coalitie van VVD (Nijenbaning) GroenLinks (Lage Venterink) en de doorstarters Dubbink en Oord van voorheen Lokaal Hellendoorn.

Ze kunnen probleemloos verder regeren. Een neveneffect lijkt te zijn dat Lokaal Hellendoorn, jarenlang de grootste fractie in het Huis van Bestuur en Cultuur te Nijverdal, weinig zal bereiken vanwege haar ondertal, hovaardij én de verstoorde verhoudingen aan de Willem Alexanderstraat 7. 

 

 

Deel dit nieuws!