De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Wierden wil meer onderzoek vernieuwing Anjelier- en Tulpenstraat

Wierden wil meer onderzoek vernieuwing Anjelier- en Tulpenstraat

WIERDEN – De gemeente Wierden laat nader onderzoek instellen naar de mogelijkheden van maatschappelijk vastgoed in het gebied van de Anjelierstraat en de Tulpenstraat. De gemeenteraad heeft er eerder al vijftigduizend euro voor opzij gelegd, maar volgens het college van burgemeester en wethouders is er meer onderzoek/geld noodzakelijk.

Op voorhand heeft de provincie Overijssel al dertigduizend  op de plank gelegd ten behoeve van het versnellen van de woningbouwopgave voor planvorming. Een van overwegingen is oudere panden af te breken omdat ze hun functies hebben verloren of zullen verliezen. Het college van burgemeester en wethouders adviseert een brede inventarisatie.

Het gaat er dan om een beeld te krijgen naar de gemeentewerf en gebouwen in de omgeving. Er zal volgens het college ‘waarschijnlijk’ ook ‘een bijdrage van (maatschappelijke) partners’ nodig zijn ‘om voldoende financiële armslag te hebben voor een gedegen onderzoek naar de toekomst van gemeentelijk- en maatschappelijk vastgoed in Wierden’.

Het idee van het college is de financiële effecten in kaart te brengen voor scenario’s voor het geval ‘de bestaande kredieten niet toereikend blijken dan te zijn. In dat geval wil het college zich de behandeling  Bestuursrapportage 2023 verantwoorden. In de loop van januari staat een eerste debat op stapel over de genoemde ontwikkelingen.

Deel dit nieuws!