De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Airport Twente blijft voor grote vliegtuigen denkelijk onbereikbaar

Airport Twente blijft voor grote vliegtuigen denkelijk onbereikbaar

ENSCHEDE - Het ziet er somber uit voorhoop dat degenen die graag zouden zien dat er in de toekomst nog vliegtuigen dan het type Boeings 747 ooit weer  op Airport Twente zullen landen laat staan landen laat opstijgen. Dat is de ultieme conseqentie van een uitspraak van de Rechtbank Overijssel.

Een definitieve status  als vliegvel voor Boeing lijkt er om die reden niet in te zitten. De kern van de zaak is dat de Rechtbank oordeelt dat het verlenen geen permanente ontheffing heeft gekregen voor een breed draaiplatform, dat  noodzakelijk om jumbojets op kunnen en mogen te laten opstijgen.

De rechterlijke uitspraak is een domper voor de provincie Overijssel  en de gemeente Enschede, die zich jaren sterk maakten voor een topstatus wat het vliegveld aanbelangt. Daar had gewezen wethouder Eerenberg (nu in deze functie werkzaam te Utrecht) veel fiducie in, zeker gekoppeld aan Düsseldorf. Er was trouwens van meet af aan ook massief politiek en maatschappelijk verzet tegen een vergroting en verzwaring van de luchthaven, onder meer van omwonenden en natuurorganisaties.

 

Deel dit nieuws!