De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Diepemaat van VVD beste (politieke) bestuurder 2022 van Twente

Diepemaat van VVD beste (politieke) bestuurder 2022 van Twente

ENSCHEDE - Tot beste bestuurder in de Twentse gemeentepolitiek van afgelopen jaar heeft de Roskam de Enschedese wethouder Diepemaat uitgeroepen. Hij mag zich jaar zo noemen. Vorig jaar kwam Diepemaat de Top Tien binnen als nummer negen. Hij stoomt nu door en lost zijn zijn bentgenoot Arjen Maathuis uit Almelo af als beste wethouder. Maathuis werd een jaar geleden door de Roskam tot beste wethouder van gebenedijde regio Twente uitgeroepen.

Wanneer het was, valt zo één twee en ook drie niet meer te achterhalen, een jaar of acht geleden, die avond dat twee knapen de gelagkamer van café Nielz te Almelo betraden. Ze kenden elkaar van het Pius X-College, wilden letterlijk werk van de politiek maken, en kwamen bier drinken na een bezoek aan een studieclubje van de VVD. Ze  zouden de wereld gaan veroveren met de politiek als vehikel. Ze heetten Jeroen en Arjen en gingen studeren.

Je kon er op wachten dat ze ‘in de politiek’ zouden belanden, Diepemaat voor de VVD in Enschede, Maathuis voor dezelfde partij in Almelo – beiden werden wethouder en zijn dat nog. Swier en Sjaal van het openbaar bestuur in Twente. Ze hebben de afgelopen jaren de bestuurlijke biotoop in hun gemeenteraden naar hun hand gezet, met de ruggensteun van het de liberale geest die hier te lande nu zo’n twee decennia het denken en politieke handelen.

Opvallend is dat beide VVD-youngsters van dezelfde jong-dynamische lichting zijn. Dat  de eerste plek toevalt aan Enschedese wethouder heeft er vooral mee te maken dat hij van verder komt, want in zijn eigen partij nogal wat querulanten moest zien kwijt te raken, terwijl er in Almelo eigenlijk geen noemenswaardige obstakels zijn waren noch zijn voor de opmars van het VVD-evangelie.

01 (09) Jeroen Diepemaat Enschede (VVD)

heeft in de aanloop naar de verkiezingen van afgelopen voorjaar dwarsliggers  en andere spoorbielzen in de fractie soeverein weten uit teschakelen (bestemming bereikt, hier uitstappen, u kunt wel gaan) om vervolgens rust in de kooi te krijgen, boekte achter grootmacht BBE een tweede plek qua stemmental, kreeg begunstigd door de rugwind van het bouwen-bouwen-bouwen-evangelie als bouwwethouder alle ruimte voor het ene na het andere flatgebouw en wooncomplex, verstaat de tijdgeest, mag nog wel een tandje bijzetten voor de kunst en cultuur in zijn portefeuille

02 (01) Arjen Maathuis Almelo (VVD)

moet een stapje opzij ten faveure van zijn Enschedese kompaan, blijft een handig bestuurlijk strateeg, weet dat soundbites het beter doen dan dogbites, heeft een politieke antenne om collegae in het eigen college en controleurs in de raadszaal in te palmen met mooie woorden, en ook bestuurers in andere gemeenten, lijkt rijp voor een burgemeesterschap in een kleinere gemeente, meteen Gerritsen opvolgen is te snel, maar Hermans in Tubbergen...

03 (--) Pieter van Zwanenburg Haaksbergen (CDA)

revelatie van het jaar, want op alle terreinen waar dat in Haaksbergen nodig wijzigt hij de route, zoals terzake het de keuzes ter zake onderwijs (bassischolen en Assink Lyceum), de (financiën van) kunst en cultuur , zoals theater/cultuurhuis De Kappen, was twaalf wethouder in de aangrenzende Hof van Twente, bestuurlijk alert en scherp, bewaart het lekkerste voor het laatst

04  (24) John Joosten Dinkelland (VVD)

gewezen statenlid van Overijssel ontpopt zich als behendig burgemeester van een vóór hij er werd benoemd droefgeestig bestuurde gemeente, vol herrie en heisa, had wel  de tijd nodig om de boel op de rit te krijgen, maar het gaat hem steeds beter af en van de weersomstuit straalt de volksvertegenwoordiging ook meer gezag uit dan de voorbije zeven jaar.

05 (03) Rob Welten Haaksbergen (CDA)

06 (06) Ben Beens Rijssen-Holten (SGP)

07 (--) Harry Scholten Hof van Twente (CDA)

08 (07) Sander Schelberg Hengelo (VVD)

09 (--) Gea Oordt Hellendoorn (Lokaal)

10 (--) Aimee van den Ham Twenterand (GBT/Lokaal)

11 (08) Eugene van Mierlo Almelo (CDA)

12 (--) Arjan Kampman Enschede (PvdA)

13 (--) Arjen Gerritsen Almelo (VVD)

14 (--) Jorrit Eijbersen Hellendoorn (VVD)

15  (--) Cel Severijn Dinkelland PvdA

16 (11) Erik Wessels CDA (Rijssen-Holten)

17 (10) Rob Christenhusz (WG Oldenzaal)

18(--) Marian Oosterbroek (Burgerforum (Losser/Lokaal)

19 (--)  Martin Oude Avenhuis (Tubbergen/Lokaal)

20 (02) Mark Paters Twenterand  GBT/Lokaal

21 (--) Jan-Herman Scholten (Haaksbergen CDA)

22 (21)  Jamie van Essen D66 (Losser)

23 (22) Roel Koster GBT/Lokaal

24  (-) Richard de Way Lokaal Dinkelland

25 (--) Richard Kortenhoeven NEW/Lokaal

later meer

 

 

Deel dit nieuws!