De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • SP slijpt weer messen tegen uitkleden van sociaal beleid Hengelo

SP slijpt weer messen tegen uitkleden van sociaal beleid Hengelo

HENGELO - De gemeente Hengelo gaat 'een ongeëvenaarde wijze' een taakstelling opleggen om het voorzieningenniveau van de Wet maatschappelijke opvang te versoberen door de ondersteunende begeleiding als geïndiceerde voorziening weg te bezuinigen, zoals 't Swafert in Groot Driene en daarvoor algemene voorzieningen in de plaats te stellen.
 
Dat stelt de raadsfractie van de SP in een reactie op de aangekondigde 'aantasting van wat volgens de SP ooit met recht het sociaal domein werd genoemd. 'Wat ons betreft moet het én-én zijn: goede, breed en gratis toegankelijke algemene voorzieningen en daarnaast, voor mensen voor wie dit niet de juiste ondersteuning biedt, individueel maatwerk.'  
 
De kwestie zal in de eerste raadsvergadering van het nieuwe jaar door de socialisten worden aangekaart naar aanleiding van de effecten de voorgenomen sluiting van 't Swafert. In dat bestek wijst de SP op de vergrijzing en de daarmee samenhangende noodzaak plekken (panden) te hebben waar activiteiten plaatsvinden in de sfeer van bezigheid en gezelligheid.
 

Deel dit nieuws!