De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Lokaal Hellendoorn houdt na enerverend jaar de moed er (toch) in

Lokaal Hellendoorn houdt na enerverend jaar de moed er (toch) in

HELLENDOORN - Het plotselinge vertrek van twee wethouders en een aantal raadsleden is de raadsfractie van Lokaal Hellendoorn niet in de koude kleren gaan zitten. Dat stelt de fractie in een persbericht. De overgebleven raadsleden van de grootste partij van Hellendoorn hebben 'een koersvast vertrouwen in de toekomst van de partij', maar maken met het verliezen van de meerderheid in de raad zich ook zorgen over belangrijke kwesties.

Lokaal Hellendoorn is zich na de grote winst bij de verkiezingen, en de daardoor verkregen meerderheidspositie, heel bewust geweest van haar positie en ook van de 'ingewikkeldheid' daarvan. Dat geldt helemaal nu de meerderheid in rook is opgegaan na een breuk in de fractie door het vertrek  van wethouder Dubbink en fractie voorzitter Knobben. 'Veranderen van een oppositiepartij naar een bestuurderspartij gaat niet vanzelf.'

Het bestuur en de fractie van Lokaal Hellendoorn hebben er vertrouwen in dat de overgebleven raadsleden hun verantwoordelijkheid in de coalitie kunnen blijven uitvoeren. De fractie meldt te blijven doen waarvoor de partij is opgericht. Lokaal Hellendoorn blijft met de coalitiepartners en andere gemeenteraadsleden de verbinding zoeken om daarmee de plicht aan de burgers om hen optimaal te kunnen vertegenwoordigen uit te kunnen voeren.

 

Deel dit nieuws!