De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twenterand en  Ommen gaan hand in hand verder: samenwerking

Twenterand en  Ommen gaan hand in hand verder: samenwerking

TWENTERAND/OMMEN - De gemeenten Twenterand en Ommen gaan met versterkte kracht hand in hand verder in wat 'een nieuwe samenwerking' wordt genoemd, op het gebied van de publieksdiensten. Het betreft onder meer het verstrekken van ID-kaarten, paspoorten en rijbewijzen. Het zijn publieksdiensten, waar ook geboorteaangifte en het doorgeven van verhuizingen thuishoren.

In deze nieuwe samenwerking neemt de gemeente Twenterand de taken rondom burgerzaken, het organiseren van de verkiezingen en de begraafplaatsadministratie van beide gemeenten op zich. De taken voor Ommen worden uitgevoerd vanuit het gemeentehuis van aldaar. Inwoners in beide gemeenten kunnen blijven rekenen op de vaste gezichten en op betrouwbare dienstverlening.

Op het oog verandert er niet veel. De samenwerking vindt vooral plaats achter de schermen en draagt verder bij aan een continuering en verdere optimalisatie van de dienstverlening aan de inwoners. In juli van dit jaar werd al de intentie uitgesproken om samen te gaan werken door een verklaring tot samenwerking te ondertekenen. Formeel is er nu sprake van een dienstverleningsovereenkomst .

 

Deel dit nieuws!